משחררים את
הפקקים

< החינוך בראש

בנימין צריכה להעביר הילוך

הפקקים בבנימין נגרמים בעקבות שני גורמים עיקריים: מצב הכבישים המוזנח זה עשור והמעברים שיוצרים את העומס בנקודות הקצה של שטח המועצה. 

הדרך לפתרון הבעיה עוברת ברתימת הממשלה, בעבודת מטה ייעודית ובהשגת תקציבים משמעותיים. הכפלת המועצה תייצר מכפיל כוח גם בתחום זה ותאפשר עבודה מקבילה בשני ערוצים. בנימין הולכת וגדלה, ואיתה יגדלו בעיות הפקקים, שילכו ויחריפו אם לא נטפל בהן בדחיפות.

 

אם נחבר את כל כבישי בנימין, נגיע לאורך כולל של כ-240 ק״מ. מרחק השווה לזה שבין קרית שמונה לבאר שבע.

240 ק"מ של כבישים הדורשים טיפול

אם נחבר את כל כבישי בנימין, נגיע לאורך כולל של כ-240 ק״מ. מרחק השווה לזה שבין קרית שמונה לבאר שבע. מדובר בכבישים באורכים עצומים, שעליהם נוסעים מדי יום עשרות אלפי נהגים יהודים וערבים. בנוסף, מאות ק"מ של כבישים סלולים נמצאים בתוך היישובים. אין עוד מועצה בישראל עם כמות כה גדולה של כבישים בין-עירוניים, שרובם ככולם זקוקים לשדרוג משמעותי. הטיפול בכבישים דורש יכולת הפעלת לחץ מול הממשלה (ולא רק ממשלות ימין נוחות) כדי להשיג תקציבים, דבר שנעשה מעט מדי ומאוחר מדי.

אני מאמין כי שדרוג משמעותי של צירי התחבורה הראשיים הוא מפתח משמעותי לפיתוח ההתיישבות בבנימין

אני מאמין כי שדרוג משמעותי של צירי התחבורה הראשיים הוא מפתח משמעותי לפיתוח ההתיישבות בבנימין. כפי שציר 5 המהיר פיתח את אריאל והפך אותה לעיר משגשגת, כך הפיכת ציר 465, מוואדי חרמיה דרך נוה צוף ועד רנטיס, לאוטוסטרדה תייצר עורק גישה מרכזי מהמרכז פנימה לבנימין ותסייע בבלימת ההשתלטות הפרועה על שטחי C באזור.  

בנוסף, מעבר לכבישים הקיימים הדורשים שדרוג, יש לבנות כבישים חדשים ולחבר בין ציר 60 ל-443 ובין גוש טלמונים ל-443. יש להמשיך להשקיע ולדחוף את הפיכת ציר 60 לאוטוסטרדה עם שני מסלולים ומחלפים לכל כיוון.

 

מעברים

בנימין נושקת בשטחה לחמישה מעברים (מחסומים), בעלי השפעה מכרעת על עומסי התנועה. המצב הנוכחי, כאשר תושבי בנימין עומדים שעות ארוכות במעברים, איננו מתקבל על הדעת. הנהגת המועצה הנוכחית אינה מציעה פתרונות של ממש לבעיה כואבת זו, שהולכת ומחמירה עם הגידול בשיעור התושבים ובמספר הרכבים בשטחי המועצה.

 

פתרונות מיידיים

במקביל לתכנון ארוך טווח והכנת תוכניות-אב מעודכנות לכבישים, ישנם כמה פתרונות מיידיים שניתן לנקוט כדי לשפר את מצב התנועה. ביניהם: יצירת מפרצים בכביש אדם-חיזמה לטובת מניעת הפרעה לתנועה; עבודה מול עיריית ירושלים על הזרמת התנועה ממחלף בן ציון נתניהו ועד למחסום חיזמה; פתיחת נתיב תחבורה נוסף ליורדים מרח' הדוכיפת לכיוון מישור אדומים; וטיפול דחוף במעבר חיזמה ובמעבר חשמונאים. בכל אלו החלה עבודה לאחרונה – אך  מאוחר מדי ולאט מדי.

ישנם כמה פתרונות מיידיים שניתן לנקוט כדי לשפר את מצב התנועה. בכביש אדם-חיזמה; מול עירית ירושלים; וטיפול דחוף במעבר חיזמה ובמעבר חשמונאים

תוכן עניינים